Uitgaan


Bruisend nachtleven

Uitgaan
Uitgaan doen de Spanjaarden graag in het weekend en de Valencianen natuurlijk ook. Het nachtleven komt wat later op gang dan wij gewend zijn, zo rond een uurtje of 23.00 uur. Daarvoor zitten de Spanjaarden nog vaak aan tafel. Juist omdat Valencia nog geen massatoerisme kent, is het wel verstandig je aan te passen aan het ritme van de stad om zo het échte gevoel mee te krijgen. De meeste cafés zijn open tot 2 uur en de discotheken tot 4 of 7 uur.

Valencia heeft meerdere plekken voor het uitgaan, bijvoorbeeld de wijken El Carmen en Canovas. De oudste en historische wijk El Carmen is heel divers en heeft een groot aantal café’s, bars en eettentjes. Er zijn ook enkele discotheken te vinden. En natuurlijk terasjes! Het hart van deze wijk vind je in Calle Caballeros. De wijk Canovas bevindt zich niet ver van te Rio Turia-park en de oude stad. Afgezien dat het ook een woonwijk is, tref je hier veel leuke cocktail- en ginbars en ook clubs. Er heerst een gezellige, ongedwongen sfeer.

Onze favoriet is de wijk Ruzafa, vlak ten zuiden van de oude stad en het station. Mooie straatjes met typisch Valenciaanse huizen. Op straat en op de pleinen vind je kleinschalige terrassen, leuke boutique winkels die tot laat open zijn en natuurlijk leuke barretjes een eetgelegenheden.

Aan het strand en in de haven is zeker in de zomer veel gelegenheid tot een stappertje. Marina Beach Club is de place to be en op de boulevard tref je ook een aantal grotere bars met muziek.