Stranden


Buiten Valencia

Stranden
Een heerlijke dagbesteding is vaak een stukje rijden, beetje rondkijken, lekker eten en vervolgens ergens nog even zwemmen of zonnen. Naar de stranden dus. Daarom een paar tips van enkele iets verder gelegen stranden, die leuk te combineren zijn met eerst een bezoek aan de aangrenzende (bad)plaats zelf.

Via de A7 in noordelijke richting, rij je in nog geen twee uur naar Peñíscola, wat zoiets als ‘schiereiland’ betekent. Het is heerlijk lopen in dit oude vestingstadje op kronkelende weggetjes naar boven. Ga ergens lunchen in één van de hoger gelegen restaurantjes, en je hebt een prachtig uitzicht op de nieuwe stad en op de stranden. Hierna kun je een duik nemen op één van de brede stranden met ligbedden.

Gandia ligt ten zuiden van het vakantiehuis op een uurtje rijden. Gandia is een echte badplaats, met winkeltjes en restaurantjes langs de boulevard, maar ook het oude centrum is een bezoek waard. Ook hier en typerend voor dit gedeelte van de kust, is het uitgestrekte brede strand.Hoe dichter je bij Dénia komt, hoe groener het wordt. Overdag kun je heerlijk relaxen aan het stadsstrand, maar het stadje zelf is ook een uitgebreide wandeling waard. Je kan dan de oude ruïne bezoeken. Wil je zien hoe dit stadje tot leven komt, boek dan een overnachting en verleng de dag met een diner in één van de bijzondere restaurants. Sluit de dag af met een wandeling langs de vele marktkraampjes op de boulevard en een drankje op een gezellig terras.

In de buurt van Denia ligt Jávea (Xàbia). Deze stad is gebouwd rondom een gotische vestingkerk uit de veertiende eeuw. Het oude deel van Javea is niet veel veranderd in de afgelopen eeuwen en je vindt er nog steeds traditioneel gebouwde huizen rond typisch spaanse pleinen. Ten zuiden van Jávea liggen 2 hele mooie baaitjes: La Granadella en Cala Moraig.