Uitstapjes


Erop uit met de auto

Uitstapjes
We hebben een aantal tips voor uitstapjes met de auto in de omgeving op een rijtje gezet: op zo’n 40 minuten rijden van het huis ligt de oude Moorse vestingstad Sagunto. Dit goed geconserveerde complex bevat een gerestaureerd Romeins openluchttheater. Deze heeft inmiddels de status van nationaal monument gekregen. Omdat dit complex hoog gelegen is, heb je een een prachtig uitzicht. Wil je lekker even uitwaaien dan zit je snel bij het strand van de nabijgelegen haven van Sagunto.

Ook op zo’n 40 minuten rijden, maar dan landinwaarts, ligt het bergdorpje Chulilla. De rit er naartoe is mooi en eenmaal aangekomen heb je ook hier een prachtig uitzicht. Zeker als je de oude burcht beklimt. Op het kleine dorpspleintje kun je iets eten of drinken. Er zijn diverse, mooie wandelroutes uitgezet. Ook met hangbruggen over een kloof! De informatie is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV.

Voor wijnliefhebbers mag een bezoek aan de wijnstreek Requena-Utiel natuurlijk niet ontbreken. Eén van de bekendere bodega’s is ‘Torre Oria’ waar je ook het druivenvocht kunt proeven. Deze wijnstreek is de laatste jaren sterk in opkomst en staat vooral bekend om zijn diepe rode wijnen, rosé én natuurlijk de cava. Deze dient als basis voor het bekendste drankje uit Valencia: Agua de Valencia. Dit is een cocktail van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker.Een andere tip is de stad Cuenca (ongeveer 2,5 uur over grotendeels snelweg). Deze historische stad behoort tot de top 5 van parels in Spanje en bestaat uit een nieuw en oud gedeelte. Je kunt natuurlijk één van de musea bezoeken en rondlopen, maar de belangrijkste reden om deze stad te bezoeken zijn de ‘Casas Colgadas’ wat hangende huizen betekent. Deze huizen hangen boven een klif die de stad vroeger afschermde tegen indringers.

Heb je nog niet genoeg van autotochten maar vind je dezelfde dag terugrijden te vermoeiend, dan kun je hier overnachten. Je kan dan bv. de volgende dag terugrijden via Albaraccin en Teruel. Twee plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn.