Bezienswaardigheden


Ontdek en verwonder

Beziens-
waardigheden
Valencia heeft op het gebied van bezienswaardigheden veel te brengen. De stad combineert op een unieke wijze oud met nieuw. Ga je met de trein naar Valencia, dan begint de ontdekking direct bij aankomst. Het prachtige Estacion del Norte geeft je een koninklijke ontvangst. Loop wat langzamer door de stationshal en geniet van de mooie houten loketten en de prachtige plafonds.

Plaza de la Virgen is het bruisende hart van de stad: op het Plein van de Heilige Maagd is altijd wat te beleven. Uiteraard ga je in de zomer even relaxen op een van de terrasjes en kijken naar alles wat voorbijtrekt. Aan dit plein ligt ook de Kathedraal van Valencia: de Basilica de la Virgen de los Desamparados.

Vlakbij de Plaza de la Virgen, ligt een andere kathedraal, de Miguelete. Men beweert dat in de kapel van de deze kathedraal de Heilige Graal wordt bewaard. Maar het leukst is de 68 meter hoge klim naar boven in de klokkentoren, die je een fantastisch uitzicht geeft over de stad.Als je écht Spaans boodschappen wilt doen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Mercado Central. Deze overdekte markthal is gebouwd in Jugendstil. Binnen vind je hier alle mogelijke verse producten. Een heerlijke paella koop je bij één van de kleine zaakjes, die aan de buitenkant van de Mercado Central gevestigd zijn.

Meer bezienswaardigheden nabij de Mercado Central: de zijdebeurs La Lonja de la Seda waar je gewoon even binnen moet lopen. Dit symbool van de welvaart van de stad Valencia rond de 15e eeuw was dé plek waar de zijdehandelaren bij elkaar kwamen om handel te drijven. Let vooral op de gracieus gedraaide zuilen.

En tot slot, doe je als de Spanjaarden, dan ga je op zondagmiddag naar het park Jardín del Turia, gelegen in de oude rivierbedding van de rivier de Turia. Er wordt gefietst, gewandeld, kinderen kunnen spelen in één van de speeltuinen en je kunt een mooi plekje zoeken voor een picknick. Gewoon lekker relaxen en om je heen kijken!