Calatrava


Valenciaanse architect

Calatrava
Architect Calatrava is verantwoordelijk voor wellicht de bekendste en grootste trekpleister van Valencia: de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Wat zoveel betekent als ‘stad van de kunst en wetenschap’. Het immense project bestaat uit meerdere bijzonder vormgegeven gebouwen met alle hun eigen functie. Een lust voor het oog, zelfs als je niet van architectuur houdt.

El Palau de les Arts Reina Sofía is het operahuis en cultureel centrum van Valencia.
Het gebouw heeft 14 verdiepingen en 4 grote zalen, waarvan de grootste 1700 zitplaatsen telt. Er vinden hier zowel toneel- opera als dansvoorstellingen plaats. De Hemisfèric herbergt het IMAX-theater (bioscoop) en het Planetarium. El Museu de les Ciències Príncipe Felipe is een wetenschapsmuseum. Ook vaak leuk voor kinderen!Een wandeling rondom deze ‘stad’ leid je ook door L’Umbracle. Deze mooie Botanische tuin, met heel veel palmen, geeft je een mooi uitzicht over het complex. In de zomer kun je hier ’s avonds ook een drankje drinken in de bijhorende loungetent, die je een prachtig uitzicht geeft op alle uitgelichte kunstwerken.

Een bezoek aan het L’Oceanogràfic is voor groot en klein een leuke en indrukwekkende ervaring. In dit grootste aquarium van Europa vind je honderden vissen en zeedieren en natuurlijk is er een dolfijnenshow. Tip! Een bezoek aan uitsluitend l’Oceanogràfic is verhoudingsgewijs prijzig. Neem je een combiticket, die 3 dagen geldig is, dan heb je én de tijd en je kunt ook de Hemisfèric en het wetenschapsmuseum bezoeken.