De stad Valencia


Beleef en bezoek

De stad Valencia
Met zo’n kleine miljoen inwoners is de stad Valencia de derde stad van Spanje. De grote broers Barcelona en Madrid liggen allebei op zo’n 350 km. afstand en dus kan je er eventueel voor kiezen, om je bezoek aan Villa Valencia onderdeel te maken van een uitgebreide stedentrip. De provincie en haar hoofdstad zijn van oorsprong bekend om de sinaasappels en paella. Velen weten niet dat de stad Valencia veel mooie bezienswaardigheden heeft.

De combinatie van een rijk historisch verleden met een ontspannen Spaanse sfeer, zal je verrassen. Er is voor ieder wat wils: historische gebouwen, musea, het Rio Turia stadspark, heerlijk eten en de bijzondere architectonische stad der kunsten en wetenschap van architect Calatrava. Omdat Valencia steeds meer ontdekt wordt, krijg je ook meer mogelijkheden, zoals fietstours of de bekende bustour. Het blijft een overwegend Spaanse stad en de belangrijke culture plekken worden daarom veelal door de Spanjaarden zelf bezocht.

En omdat de stad aan zee ligt, is het zeker de moeite waard om vanuit de binnenstad naar het strand te gaan. Niet alleen om te zonnen maar ook om op de boulevard te flaneren of om een terrasje te pakken. Of ontdek de oude visserwijk Cabanyal die steeds meer in trek komt met leuke eettentjes en winkeltjes.

Kortom, neem ruim de tijd om deze mooie stad te ontdekken.